2221
https://elladaparagei.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/170/150-1515795676.jpg

ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΣΣΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ - ΤΥΡΟΣΥΡΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ - ΦΡΑΓΚΟΣΥΡΙΑΝΗ - ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΣΥΡΟΣ Αξιώσεις

Βήσσα, Σύρος 841 00, Κυκλάδες

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

Μία μικρή ομάδα παραγωγών γάλακτος ίδρυσε το 2013 την Τυροσύρα Τυροκομική Ο.Ε. σε μια αγροτική περιοχή της Νοτιοδυτικής Σύρου, στον οικισμό Βήσσα, με σκοπό την υποστήριξη της δραστηριότητάς τους.

Μια σημαντική απόφαση για την ομάδα των παραγωγών, που αποφάσισε να ρισκάρει εν μέσω οικονομικής κρίσης. Η επιχείρηση δημιουργήθηκε με ίδια κεφάλαια και αποτελεί κινητήριο δύναμη και μοχλό ανάπτυξης για τον αγροτικό κόσμο και γενικότερα την οικονομία του νησιού.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της μονάδας, στην οποία εφαρμόζεται σύστημα HACCP, παράγεται μία γκάμα προϊόντων, αποκλειστικά από Συριανό γάλα, διατηρώντας την ποιότητα και τις παραδοσιακές αξίες.

Η μονάδα τροφοδοτείται με γάλα κυρίως από τις αγελάδες τριών κτηνοτρόφων ιδρυτών της. Αν προστεθεί και το γάλα από τους ενέα παραγωγούς της Σύρου, τότε σε καθημερινή βάση συλλέγουν γύρω στα 500 κιλά. Συνολικά, οι 60 αγελάδες τους δίνουν 150 τόνους γάλα σε ετήσια βάση. Αυτή είναι και η πρώτη ύλη για την παραγωγή 18 τόνων τυροκομικών προϊόντων.

Η οικογένεια Ρούσσου είναι μια οικογένεια που λατρεύει τον τόπο και τα προϊόντα του και αποφάσισε να διασώσει τις παραδοσιακές συνταγές και μεθόδους τυροκόμησης, ενισχύοντας την αγελαδοτροφία του νησιού και επενδύοντας σε ανθρώπους που χάρη σε αυτούς το περίφημο Σαν Μιχάλη έγινε το πιο ιδιαίτερο ΠΟΠ (Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) τυρί.  Σημειώνουμε πως για κάθε κιλό τυριού χρειάζονται 10 με 11 κιλά γάλακτος.

Το παραδοσιακό τυρί της Σύρου φτιάχνεται με την ίδια συνταγή εδώ και μισό αιώνα από τα τυροκομεία του νησιού. Η συριανή «παρμεζάνα» τυροκομήθηκε για πρώτη φορά το 1964 από την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, με ντόπιο αγελαδινό γάλα. Πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα ελληνικά τυριά, το οποίο τιμάται ιδιαίτερα από τους καταναλωτές.

Σαν Μιχάλη, Κοπανιστή και Φραγκοσυριανή, η περίφημη παλαιωμένη χρυσαφένια γραβιέρα είναι η ναυαρχίδα τους. Το ιδιαίτερα αρωματικό γάλα του Αιγαίου που αλλάζει από τόπο σε τόπο, σύμφωνα με την χλωρίδα του κάθε νησιού, παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο στις ιδιαίτερες γεύσεις. Στη λίστα των προϊόντων τους περιλαμβάνονται ακόμα τα εξής: ξινότυρο, καλαθούνι, ΠΟΠ κοπανιστή, αγελαδινό γιαούρτι, ριζόγαλο με άρωμα βανίλιας, κρέμα με άρωμα βανίλιας, αγελαδινό βούτυρο.

Η Τυροσύρα είναι μια μικρή μονάδα με περιορισμένη παραγωγή την οποία απορροφούμε για όλη την Ελλάδα. Αν δεν είστε λοιπόν τόσο τυχεροί για να ταξιδέψετε μέχρι τη Σύρο εμείς έχουμε αναλάβει να τη φέρουμε σε εσάς.

Ο Δημήτρης Μ. Ρούσσος μας επισημαίνει στο τέλος της ξενάγησης: ‘’Μετά από ελάχιστα χρόνια λειτουργίας, έχουμε καταφέρει να προωθήσουμε σε αρκετά μέρη της Ελλάδας Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (όπως κοπανιστή), με τα υπόλοιπα παραδοσιακά μας προϊόντα (Φραγκοσυριανή- Καλαθούνι - Ξινότυρο κ.α)’’.

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ.  2281042152
Email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBBOK

 

ΒΙ-181217
ΜΟΝΙΜΟ

 

 

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

Προφίλ ιδιοκτήτη

EasySocial not installed!!
company map
Βήσσα, Σύρος 841 00, Κυκλάδες

Στοιχεία επικοινωνίας

Δημήτρης Ρούσσος (+)

Visitor Traffic

2.png5.png8.png1.png4.png7.png
Today772
Yesterday992
This week2483
This month772
Total258147

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021

Publish modules to the "offcanvs" position.